2021 yılında Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden okul ikincisi olarak mezun olmuştur. Şu an Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda doktora yapmaktadır. Mezun olduğundan beri ortağı ile kurdukları Pharmaino isimli şirkette kurucu ortak ve CEO olarak çalışmaktadır.  

Üniversite yıllarından bu zamana kadar yapay zeka gibi yıkıcı teknolojilerin eczacılığa uyarlanması, Eczacılık 4.0, dijital sağlık kavramlar ile ilgilenmektedir. Bu konularla ilgili bu zamana kadar ulusal ve uluslararası 20 farklı ödülü bulunmaktadır.

İstanbul Üniversitesi, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi olmak üzere 3 farklı üniversitede misafir öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve burada "Eczacılık Bilimlerinde Yapay Zeka" ve "Eczacılıkta Uygulamalı Girişimcilik" dersleri vermektedir. Eczacılık Bilimlerinde Yapay Zeka dersini Türkiye’de ilk defa müfredata ekleyen kişilerden biridir.


Eylül 2020’de International Pharmacy Students’ Federation’un düzenlediği bir proje yarışmasında “Yıkıcı teknolojiler yardımıyla akılcı ilaç kullanımına ve halk sağlığına katkı sağlayan mobil bir aplikasyon” konulu dijital sağlık projesiyle, ekibiyle birlikte Dünya 2’liği ödülü kazanmıştır.

 Kadın Girişimcileri Derneği’nin ‘Geleceğin Kadın Liderleri’ programı için başvurmuş olup 12.000 kişi arasından ilk 100’e kalarak Geleceğin Kadın Lideri 2020 Fellow’u arasında yer almıştır. 2021 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteklediği “Üretkeniz. Biz” ekibin girişimcileri arasına seçilmiştir.


Eczacılık sektörünün önde gelen ‘Genç Eczacı Fellow Programı’ ve ‘Farmafikir’ projelerinde Pharmaino temsilci olarak paydaş olarak yer almaktadır.

2021 yılında Altın Havan Ödülleri’nde ortağı Beşir Sefa MUMAY ile birlikte Yılın Genç Girişimci Eczacısı Ödülü’nü kazamıştır. Bu zamana kadar bu ödülü kazanan en genç eczacı olma ünvanını taşımaktadır.

2022 yılında 146 fazla ülkeden üyesi olan Uluslararası Eczacılık Federasyonu’nun (FIP) “Women in Science and Education (WISE)” çatısı altında FIPWISE Rising Stars ismini verdikleri listede, tüm dünyada mesleğe değer katan ve ilham veren 20 eczacı arasında yer almaktadır. Listede bulunan ilk ve tek Türk kadındır.

Şu ana kadar eczacılık ve sağlıkta dijitalleşme, dijital halk sağlığı, eczacılıkta girişimcilik, kariyer yolculuğu, Eczacılık 4.0 konularında 300’den fazla seminer vermiştir.

 

Eğitim Konuları:

Yapay Zeka’nın Eczacılık Ekosistemindeki Rolü

Eczacılıkta Dijitalleşme

Halk Sağlığı Eczacılığı

Halk Sağlığında Eczacının Rolü

Dijital Halk Sağlığı

Eczacılıkta İnovasyon

Yıkıcı Teknolojiler ve Eczacılık

Eczacılık 4.0

Sağlık Alanında Yapay Zeka Uygulamaları

Eczacılıkta PI&PX

Eczacılık Uygulamalarında Dünya Örnekleri

Dijital Sağlıkta Dünya Vizyonu

Sağlık İletişimi

Sağlık Personelinin İletişim Alanları

Eczacılıkta Girişimcilik Türleri

Proje Yazma Eğitimi (Farmasötik Proje Laboratuvarı)

Temel Sunum Becerileri